Cara Mengira Wave ke 4

By | 21/06/2018

Cara Mengira Wave ke 4

Bagaimanakah yang dikatakan wave 4 tu valid?… persoalan demi persoalan bermain di minda…. cara untuk kenal pasti wave 4 itu valid adalah seperti dalam gambar di bawah,

  • perhatikan cara tarik fibo sekali untuk mengesan retracement diwave 4 tersebut.
  • Untuk wave 4 di dalam nota ada direkodkan akan berlaku retrecement di 2 level fibo  38.2 & 50.0 .. letakkan fibo betol2 dipucuk wave 3 dan lihat retrecement akan berlaku di 2 level berkenaan atau salah satu…
  • Masa yang di ambil untuk menyiapkan wave 4 kebiasaan nya adalah 70% masa yang di ambil untuk menyiapkan wave 3.

 

Cara tarik fibo untuk mengesan wave 4 dan sila perhatikan price menurun pertama kali hit 38.2 dalam nota ada rekod……….cara2 plot wave dengan mengunakkan fibo retracement…

Gambarajah di bawah menunjukkan kebarangkalian retracement wave 4 di bandingkan dengan peratusan pergerakan wave 3.

Kalau dia hit zon fibo tu kan dan dia lajak sikit hit nya xpe?..

Answer : kalu kita tengok contoh yang berlaku di wave 4 yang dah hit 38.2 dan ada lonjakkan sedikit.. benda gitu biasa berlaku dan kerap kali berlaku, seolah2 nak mengelirukan trader selepas hit high yang lepas , dan wave akan berlaku.. diwave yang panjang selama 2 / 3 minggu untuk siapkkan pattern tersebut.. jadi bila kita ada guide line fibo retracement kita tak la goyang apabila kita tersalah entry buy masih ada peluang entry di bawah untuk cover lot2 atas….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *