Category Archives: Uncategorized

Teknik Engulfing

Trend Line 2. Engulfing Penerangan: Buka TF4H Cari pertukaran trend BUY / SELL Cari Candle Engulfing – Bullish @ Bearish Marking pada TF4H – gunakan kotak Tukar TF1H Buka Line Chart. Cari last Support

How To Trade Supply and Demand Zones

Not many utilise these areas in the markets because they call them support and resistance levels. They are certainly not the same… Supply and demand zones, also known as accumulation and distribution zones are insanely powerful price indicators. The reasoning behind this is down to liquidity. So, accumulation and distribution zones are areas of the… Read More »

Atur langkah anda.

Sekiranya anda melakukannya dengan baik dalam satu bulan dan anda mengambil sejumlah wang yang lumayan, jangan membuat kesalahan klasik dengan menggandakan jumlah dagangan pada bulan kedua.⠀⠀⠀⠀⠀⠀Selalu tentukan pelaburan anda. Ini adalah kaedah terbaik untuk membina mentaliti perniagaan, dan untuk melindungi kewangan anda.⠀⠀⠀⠀⠀⠀Pasaran dikenali sebagai tidak stabil, jangan biarkan kewangan anda sama. Sentiasa meningkatkan tahap pelaburan… Read More »

Psikologi Perdagangan

Atur langkah anda. Sekiranya anda melakukannya dengan baik dalam satu bulan dan anda mengambil sejumlah wang yang lumayan, jangan membuat kesalahan klasik dengan menggandakan jumlah dagangan pada bulan kedua.⠀⠀⠀⠀⠀⠀Selalu tentukan pelaburan anda. Ini adalah kaedah terbaik untuk membina mentaliti perniagaan, dan untuk melindungi kewangan anda.⠀⠀⠀⠀⠀⠀Pasaran dikenali sebagai tidak stabil, jangan biarkan kewangan anda sama. Sentiasa… Read More »