Program di MQL4

By | 09/09/2019

Ia harus diperhatikan dari awal bahawa sesiapa boleh program di MQL4, walaupun ia memerlukan perhatian dan pengetahuan tertentu.

Mungkin sesetengah peniaga menjangkakan kesukaran dalam mengkaji pengaturcaraan; sukar bagi mereka membayangkan proses rumit yang berjalan di pedalaman komputer mereka. Nasib baik, pemaju bahasa MQL4 cuba menjadikannya lebih luas untuk pengguna. Keistimewaan yang menyenangkan untuk mencipta program dalam MQL4 ialah pemrogram tidak semestinya mempunyai pengetahuan khusus tentang interaksi terminal pelanggan dengan sistem operasi, ciri protokol rangkaian, atau struktur pengkompil.

Proses mencipta program dalam MQL4 adalah kerja mudah dan mudah. Sebagai contoh, seorang pemandu tidak perlu tahu struktur motor untuk memandu kereta-dia hanya perlu mempelajari pedaling dan stereng. Walau bagaimanapun, sebelum memandu kereta di jalan-jalan yang sibuk, setiap pemandu perlu menjalani latihan. Sesuatu seperti itu perlu dilakukan oleh pemrogram mula-belajar beberapa prinsip mudah mewujudkan program, dan selepas itu, perlahan-lahan mula “memandu”.

Struktur program

Walaupun terdapat banyak jenis program dalam MQL4, mereka semua mempunyai ciri umum. Boleh dikatakan bahawa struktur yang betul adalah asas kod tertulis yang betul. Itulah sebabnya mengapa perlu memahami komponen program.

Fungsi khas

Terdapat banyak fungsi yang dibina dalam bahasa MQL4. Fungsi sedemikian dinamakan fungsi standard bahasa. Tetapi, terdapat beberapa fungsi yang amat penting, yang dipanggil fungsi istimewa. Program tidak dapat dilaksanakan tanpa mereka. Setiap fungsi ini mempunyai peruntukannya sendiri.

pelaksanaan program

Seseorang mesti memahami dengan betul bagaimana program MQL4 beroperasi. Tidak semua bahagian kod digunakan dengan kekerapan yang sama. Apakah fungsi yang dilaksanakan dalam contoh pertama? Di manakah bahagian utama sesuatu program diletakkan? Jenis program apa yang harus digunakan untuk tujuan ini atau itu?

Contoh pelaksanaan

Satu bahasa baru lebih baik dipelajari pada contoh. Bagaimana anda menulis program mudah? Kesalahan apa yang boleh berlaku?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *