Programming of Trade Operations

By | 09/09/2019

Pengaturcaraan Operasi Perdagangan

Apabila operasi perdagangan pengaturcaraan, anda harus mempertimbangkan keperluan dan batasan yang berkaitan dengan ciri-ciri pesanan dan peraturan yang diterima di pusat transaksi anda, serta ciri khas teknologi pelaksanaan pesanan perdagangan. Seksyen ini memberikan keterangan terperinci tentang urutan perdagangan yang berprestasi dan mengandungi banyak contoh yang menjelaskan maksud semua fungsi perdagangan yang digunakan untuk membentuk pesanan perdagangan. Seksyen ini mengandungi beberapa skrip yang sedia ada yang dimaksudkan untuk aplikasi terhad.

Cara Bersama Membuat Perdagangan

Seorang peniaga atau program MQL4 hanya boleh membuat pesanan, sedangkan perdagangan seperti itu didaftarkan pada pelayan perdagangan. Perantara antara pelayan perdagangan dan program adalah terminal klien. Pesanan yang tidak betul akan ditolak serta-merta di terminal klien, jadi anda perlu mendapatkan gambaran tentang perintah umum membuat perdagangan.

Ciri-ciri Pesanan dan Peraturan untuk Membuat Perdagangan

Arahan perdagangan diberikan menggunakan pesanan perdagangan. Dalam perintah itu, anda harus menentukan beberapa parameter, satu bahagian yang ditentukan oleh harga semasa dan arah perdagangan, sebahagian lagi bergantung pada simbol perdagangan. Pesanan yang dihantar dalam pelayan perdagangan akan diperiksa dalam mod masa sebenar untuk pematuhan mereka dengan keadaan semasa dan keadaan akaun. Inilah sebabnya mengapa pengetahuan tentang peraturan untuk membuat perdagangan diperlukan.

Membuka dan Menetapkan Pesanan

Fungsi dagangan yang paling penting adalah OrderSend (). Ia adalah fungsi ini yang digunakan untuk menghantar permintaan kepada pelayan perdagangan untuk membuka suatu pesanan pasaran atau untuk meletakkan yang belum selesai. Anda boleh dengan segera menyatakan nilai yang diperlukan dari StopLoss dan TakeProfit. Nilai salah parameter ini, serta harga terbuka dan volum pesanan, boleh menyebabkan kesilapan. Adalah penting untuk memproses kesilapan ini dengan betul. Fungsi MarketInfo () membolehkan anda meminimumkan jumlah ralat tersebut.

Menutup dan Memotong Pesanan. Fungsi Pesanan Select

Pesanan pasaran boleh ditutup menggunakan fungsi OrderClose (), manakala pesanan yang menunggu pesanan boleh dipadam dengan fungsi OrderDelete (). Apabila menghantar permintaan untuk menutup atau memadamkan pesanan, anda harus menentukan tiket pesanan ini. Kami akan memilih pesanan yang diperlukan menggunakan fungsi OrderSelect (). Selain itu, jika terdapat dua perintah bertentangan untuk simbol, anda boleh menutupnya secara serentak, satu demi satu, menggunakan fungsi OrderCloseBy (). Apabila melaksanakan perdagangan sedemikian, anda akan menyimpan satu penyebaran.

Pengubahsuaian Pesanan

Tahap TakeProfit dan StopLoss boleh diubah suai menggunakan fungsi OrderModify (). Untuk pesanan yang menunggu, anda juga boleh mengubah tahap mencetuskan. Anda tidak boleh mengubah suai jumlah pesanan yang belum selesai. Pengubahsuaian pasaran dan pesanan yang belum selesai juga akan meletakkan keperluan tertentu yang berkaitan dengan ketepatan operasi perdagangan ini. Sangat disyorkan, jika anda membuat perdagangan, anda memproses hasil perdagangan ini, mengendalikan kesilapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *