Bollinger Bands Strategies

By | 13/07/2018

Top 6 Bollinger Bands® Trading Strategies

Bab 1: Bollinger Bands Overview

Saya tahu apa yang anda fikirkan, “Oh tidak, bukan satu lagi intro membosankan pada penunjuk teknikal.”

Saya menulis artikel ini untuk membantu orang mempelajari enam strategi perdagangan Bollinger Bands yang sangat berkesan yang boleh mereka gunakan dengan segera.

Kemudian sesuatu berlaku.

Saya sedar selepas melihat seluruh internet (ya, saya membaca setiap halaman), terdapat jurang maklumat mengenai topik Bollinger Bands.

Nah kawan saya berhenti hari ini!

Dalam panduan ini, saya akan berkongsi dengan anda pelbagai topik dari strategi perdagangan Bollinger Bands kegemaran saya sehinggalah kepada soalan besar yang telah muncul akhir-akhir ini – bagaimana menggunakan Bollinger Band untuk berdagang niaga hadapan bitcoin.

Terdapat banyak maklumat yang berkuasa di sini, jadi jangan tolak dorongan membaca skim. Mari lakukan ini!

Petunjuk Band Bollinger

Saya berjanji saya akan membuat ini sebagai tidak menyukarkan yang mungkin, tetapi adalah salah saya tidak memberi pemula saya “siapa yang dicipta dan apa” pengenalan Bollinger Bands.

Kini kembali kepada program yang kami jadualkan .

Bollinger Bands adalah petunjuk teknikal yang kuat yang dicipta oleh John Bollinger. Sesetengah peniaga akan bersumpah untuk berdagang strategi Bollinger Bands adalah kunci kejayaan mereka (jika anda bertemu dengan orang seperti ini menjadi lelah). Tiada grails suci atau makan siang percuma dalam perniagaan perdagangan).

Bollinger Bands merangkum pergerakan harga stok. Ia memberikan sempadan relatif tinggi dan rendah. Intip penunjuk Bollinger Band didasarkan pada purata bergerak yang mendefinisikan “trend” jangka menengah berdasarkan kerangka waktu yang anda lihat.

Penunjuk trend ini dikenali sebagai band tengah. Kebanyakan aplikasi carta saham menggunakan purata 20-masa bergerak untuk tetapan lalai Bollinger Bands. Band-band atas dan bawah adalah ukuran volatiliti ke arah atas dan bawah. Mereka dikira sebagai dua penyimpangan standard dari band pertengahan.

Pengiraan Band Bollinger:

  • Band Atas = Band tengah + 2 sisihan piawai
  • Band Tengah = Purata bergerak tempoh 20- (pakej paling carta menggunakan purata bergerak sederhana)
  • Band yang lebih rendah = Band tengah – 2 penyimpangan piawai.

Carta di bawah menggambarkan kumpulan atas dan bawah.

Oleh itu, jika saya cuba menterjemahkan beberapa perenggan terakhir dalam bahasa mudah, untuk mengurangkan bilangan pemerhati global, penanda Bollinger Band yang dicipta mengandungi harga majoriti semasa. Investopedia menyebut bahawa harganya mengandungi 90% pemasa, tetapi saya tidak ada idea bagaimana mengira angka itu.

Dari pengalaman perdagangan saya sendiri, jarang sekali  diperdagangkan di luar band untuk keselamatan.

 

Apakah yang dimaksudkan dengan Tetapan Bollinger Band yang Ideal?


Terlepas dari platform dagangan, anda mungkin akan melihat tetingkap tetapan seperti berikut apabila mengkonfigurasi penunjuk Bollinger Bands.


Tetapan Bollinger Bands

Jika anda baru untuk berdagang, anda akan kehilangan wang pada satu ketika. Proses kehilangan wang ini sering menyebabkan analisis lebih. Walaupun analisis teknikal boleh mengenal pasti perkara-perkara yang tidak kelihatan pada ticker, ia juga boleh membantu dalam kerugian kita.

Pada zaman dahulu, terdapat sedikit untuk menganalisis. Oleh itu, anda boleh tweak sistem anda ke tahap, tetapi tidak dengan cara yang kita boleh terus tweak dan memperbaiki pendekatan perdagangan kita hari ini.

Kes pada titik, tetapan penanda Bollinger Bands. Walaupun konfigurasi itu jauh lebih mudah daripada petunjuk lain, ia masih memberikan anda keupayaan untuk menjalankan ujian pengoptimuman tanpa had untuk mencuba dan memecahkan jus terakhir dari stok.

Masalah dengan pendekatan ini adalah selepas anda menukar panjang kepada 19.9 (ya orang akan pergi ke perpuluhan), 35 dan kembali ke 20; ia masih berupaya menguruskan wang anda dan menempah keuntungan.

Nasihat saya yang kuat kepada anda adalah untuk tidak tweak tetapan sama sekali. Adalah lebih baik untuk berpegang pada 20, kerana ini adalah nilai yang kebanyakan peniaga menggunakan untuk membuat keputusan mereka.

Saya selalu ingin tahu apa yang akan datang kepada saya berbanding cuba mencari beberapa tetapan rahsia.

Sekarang bahawa kami telah membahas asas-asas, mari kita beralih tumpuan kami ke 6 strategi perdagangan Bollinger Bands teratas.

Maksud saya ini mengapa kita semua berada di sini hari ini?
Bollinger Band Infographic

Sebelum kita melompat ke strategi, lihat di bawah infographic berjudul ’15 Things to Know about Bollinger Bands ‘.

Maklumat yang terkandung dalam grafik akan membantu anda memahami teknik-teknik yang lebih canggih yang terperinci kemudian dalam artikel ini.

 

Bab 2: Strategi Dagangan Band Bollinger

Ramai dari anda telah mendengar corak analisis teknikal yang popular seperti puncak ganda, bahagian bawah berganda, segitiga menaik, segitiga simetri, kepala dan bahu atas atau bawah, dan sebagainya.

Nah, penunjuk Bollinger Bands boleh menambah sedikit senjata api ke analisis anda dengan menilai potensi kekuatan formasi ini.

Mari bongkar setiap strategi, jadi anda boleh mengenal pasti mana yang akan berfungsi dengan baik dengan gaya dagangan anda.

 

Strategi # 1 – Dua Bottoms dan Bollinger Bands/Double Bottoms and Bollinger Bands

Double Bottoms

Strategi Bollinger Band yang umum melibatkan setup double bottoms.

Bahagian awal pembentukan ini cenderung mempunyai kelantangan yang besar dan pengunduran harga yang tajam yang ditutup di luar Bollinger Band yang lebih rendah. Jenis bergerak biasanya membawa kepada apa yang disebut “perhimpunan automatik.” Tinggi perhimpunan automatik cenderung untuk berfungsi sebagai tahap pertama rintangan dalam proses pembinaan asas yang berlaku sebelum stok bergerak lebih tinggi.

Selepas perhimpunan bermula, harga cuba untuk menguji semula tahap terendah terbaru yang telah ditetapkan untuk mencabar semangat tekanan belian yang masuk ke bahagian bawah.

Banyak juruteknik Bollinger Band mencari bar retest ini untuk mencetak di dalam band yang lebih rendah. Ini menunjukkan bahawa tekanan menurun dalam stok telah berkurang dan terdapat perubahan dari penjual kepada pembeli. Juga, beri perhatian kepada kelantangan; anda perlu melihatnya jatuh secara dramatik.

Berikut adalah contoh bahagian bawah dua di luar jalur bawah yang menghasilkan perhimpunan automatik. Persediaan yang dipersoalkan adalah untuk FSLR dari 30 Jun 2011. Stok memukul rendah baru dengan penurunan 40% dari lalu lintas dari ayunan terakhir yang rendah. Untuk perkara teratas, candlestick berjuang untuk menutup di luar kumpulan. Ini menyebabkan perhimpunan 12% mendadak dalam dua hari akan datang.

 

#2 Strategy – Reversals with Bollinger Bands

 

Satu lagi kaedah dagangan yang mudah dan berkesan ialah memudar saham apabila mereka mula mencetak di luar kumpulan. Sekarang, mari kita mengambil satu langkah lagi dan gunakan analisis lilin kecil untuk strategi ini.

Sebagai contoh, bukannya memendekkan stok kerana ia berkurangan melalui had band atasnya, tunggu untuk melihat bagaimana stok itu berfungsi. Sekiranya stok dipenuhi dan kemudian ditutup berhampiran dengan rendah dan masih di luar Bollinger Bands, ini sering merupakan penunjuk yang baik bahawa stok akan membetulkan pada jangka masa terdekat.

Anda boleh mengambil kedudukan pendek dengan tiga kawasan keluar sasaran: (1) band atas, (2) band tengah atau (3) band yang lebih rendah. Dalam contoh carta di bawah, Direxion Daily Small Cap Bull 3x (TNA) dari 29 Jun 2011, mempunyai jurang yang bagus pada waktu pagi di luar kumpulan tetapi ditutup 1 sen dari yang rendah.

Seperti yang dapat anda lihat dalam carta, candlestick kelihatan dahsyat. Stoknya bergerak dengan cepat dan mengambil hampir 2% menyelam di bawah 30 minit.

Bollinger Band Reversal

 

#3 Strategy – Riding the Bands

Kesilapan yang kerap dibuat oleh ramai pengguna Bollinger Band ialah menjual stok apabila harga itu menyentuh jalur atas atau membeli apabila ia mencapai band yang lebih rendah.

Bollinger sendiri menyatakan sentuhan band atas atau band bawah tidak membentuk isyarat beli atau menjual.

Bukan sahaja saya melihat, tetapi saya juga telah berdagang menggunakan strategi band sebagai persiapan kesinambungan.

Lihat contoh di bawah dan perhatikan pengetatan Bollinger Bands tepat sebelum pergerakan.

Untuk titik awal saya, penembusan harga band sahaja tidak boleh menjadi sebab untuk menjual atau membeli stok.

Perhatikan bagaimana volum bertambah pada pergerakan dan harga mula menjadi trend di luar garisan bands; ini boleh menjadi persediaan yang menguntungkan, jika anda memberi mereka ruang untuk pergerakan seterusnya.

BSC Bollinger Band Example

 

Saya mahu menyentuh bahagian tengah lagi. Sebagai peringatan, jalur pertengahan ditetapkan sebagai MA 20-langkah sederhana dalam banyak aplikasi charting.

Garis pertengahan boleh mewakili kawasan sokongan pada pullbacks apabila stok mengikuti band. Anda juga dapat meningkatkan kedudukan anda dalam stok ketika harga kembali ke garis pertengahan.

Dari segi mengenal pasti apabila trend itu kehilangan kekuatan, kegagalan stok untuk terus memcepat di luar garis Bollinger Bands menunjukkan  kekuatan sahamcsemakin lemah. Ini akan menjadi masa yang baik untuk mengurangkan kedudukan atau keluar pasaran sepenuhnya.

# 4 Strategi – Bollinger Band Squeeze

Satu lagi strategi perdagangan Bollinger Bands adalah untuk mengukur permulaan perasmian yang akan datang.

John mencipta penunjuk yang dikenali sebagai lebar band. Formula lebar Bollinger Band ini adalah semata-mata (Nilai Bollinger Band Atas – Nilai Bollinger Band Bawah) / Nilai Tengah Bollinger Band (Rata-rata bergerak sederhana).

Idea ini, menggunakan carta harian, ialah apabila penunjuk mencapai tahap terendah dalam 6 bulan, anda boleh menjangkakan kemeruapan meningkat. Ini kembali kepada pengetatan band yang saya nyatakan di atas. Tindakan meretas penunjuk band bollinger ini memperlihatkan langkah besar. Anda boleh menggunakan tanda tambahan seperti peningkatan volume, atau penunjuk pengedaran akumulasi.

Tanda-tanda lain ini menambah lebih banyak bukti potensi Bollinger Band squeeze.

Kita perlu mempunyai kelebihan apabila berdagang dengan pita bollinger kerana penyediaan ini boleh menjadi palsu yang terbaik daripada kita.

Notis di atas dalam carta BSC (# 3 Strategy) bagaimana harga Bollinger berkembang pada pembukaan 9/26.

Ia segera diterbalikkan, dan semua peniaga-peniaga pelayaran dipimpin. Anda tidak perlu memecahkan setiap sen daripada perdagangan. Tunggu beberapa pengesahan pelarian dan kemudian pergi bersamanya. Jika anda betul, ia akan jauh lebih jauh ke arah anda. Perhatikan bagaimana harga dan jumlahnya pecah ketika menghampiri kepala palsu yang tinggi (garis kuning).

Ke titik menunggu pengesahan, mari kita lihat cara menggunakan kuasa Bollinger Band squeeze untuk kelebihan kami. Berikut adalah carta 5-minit Research in Motion Limited (RIMM) dari 17 Jun 2011. Perhatikan bagaimana menjelang jurang pagi band-band sangat ketat.

Tight Bollinger Bands

Sekarang sesetengah peniaga boleh mengambil pendekatan perdagangan asas untuk memendekkan stok pada terbuka dengan anggapan bahawa jumlah tenaga yang dibangunkan semasa sesak jalur akan membawa stok lebih rendah. Satu lagi pendekatan adalah untuk menunggu pengesahan kepercayaan ini.

Jadi, cara untuk mengendalikan persediaan semacam ini ialah (1) tunggu lilin untuk kembali ke dalam Bollinger Bands dan (2) pastikan ada beberapa bar di dalam yang tidak memecahkan bar pertama dan (3) pendek pada rehat rendah lilin pertama.

Berdasarkan bacaan ketiga-tiga syarat ini, anda boleh bayangkan ini tidak berlaku sangat kerap di pasaran, tetapi apabila ia berlaku, itu sesuatu yang lain. Carta di bawah menunjukkan pendekatan ini.

Bollinger Bands Gap Down Strategy

 

Sekarang mari kita lihat pada persediaan yang sama tetapi pada sisi yang panjang. Di bawah ini adalah gambaran Google dari 26 April 2011. Perhatikan bagaimana GOOG melepasi atas band atas terbuka, mempunyai penarikan balik kecil di belakang band, kemudian kemudian melebihi tinggi candlestick pertama. Ini jenis setup boleh membuktikan kuat jika mereka akhirnya menunggang band.
Bollinger Bands Gap Up Strategy

Bollinger Bands Gap Up Strategy

 

# 5 Strategi – Snap Kembali ke Tengah Band

Strategi ini adalah untuk mereka yang suka mendapat sedikit keuntungan dari pasaran. Pada asasnya anda sedang menunggu harga pasaran melantun kembali ke garis tengah.

Apa yang saya sukai mengenai strategi ini ialah anda akan memperolehi peratusan keuntungan yang tinggi dari masa ke masa.

Anda tidak akan teragak-agak untuk memasuki pasaran dan ia sangat berayun untuk memihak kepada anda. Anda juga tidak mahu menjadi ahli nujum macam-macam dan cuba meramal sejauh mana stok seharusnya bergerak atau tidak .

Dengan tidak mengharapkan keuntungan yang banyak, anda akan dapat mendapat balik wang dari pasaran secara konsisten dan akhirnya mengurangkan turun naik baki akaun anda, perkara biasa bagi peniaga yang mengambil risiko besar.

Tengah Band

Kunci strategi ini adlah menunggu harga pada baris pertengahan sebelum memasuki pasaran. Anda boleh meningkatkan kemungkinan keuntungan dengan meletakkan perdagangan,  jika anda mengikut ke arah trend utama dan terdapat jumlah turun naik yang besar.

Seperti yang anda dapat lihat dalam contoh di atas, perhatikan bagaimana stok mempunyai larian yang tajam, hanya untuk menarik kembali ke barisan pertengahan. Anda boleh memasuki pasaran selepas percubaan untuk memecah ke bawah gagal .

Anda kemudian boleh menjual kedudukan pada percubaan ke atas band. Jika anda berani mengambil risiko, anda boleh mengikuti band untuk menentukan di mana untuk keluar dari pasaran.

 

# 6 Strategi – Perdagangan Di dalam Band

Inilah strategi kegemaran ​​saya. Sekiranya saya memberi anda petunjuk lain yang saya suka salah satu isyarat lain, lupakan apa yang saya katakan sebelum ini.

Kebanyakan wang yang akan dihasilkan dalam pasaran, dengan risiko margin yang minimum.

Dengan cara yang sama kita katakan bola sepak adalah permainan inci, perdagangan adalah sama.

Anda, tentu saja, boleh membuat satu tan wang yang meletakkan pertaruhan besar, tetapi jenis peniaga ini tidak menjadikannya melebihi kerjaya dagangan panjang (20+ tahun).

Pertama, anda perlu mencari saham yang terjebak dalam julat dagangan. Lebih besar julat, lebih baik.
Bollinger Bands Range

Bollinger Bands Range

Kini, melihat carta ini, saya rasa rasa kebosanan datang ke arah saya. Ini kerana ia jauh lebih menghiburkan untuk memberitahu diri sendiri dan orang lain yang menghancurkan perdagangan sehari 20% dalam satu hari.

Walau bagaimanapun, dari pengalaman saya, orang-orang yang mengambil wang dari pasaran ketika mempamerkan dirinya sendiri, adalah orang-orang yang duduk dengan timbunan wang tunai yang besar pada akhir hari.

Dalam contoh di atas, anda hanya membeli apabila saham menguji hujung rendah julatnya dan band bawah. Sebaliknya, anda menjual apabila saham menguji tahap tinggi dan band atas.

Kunci strategi ini adalah saham yang mempunyai julat perdagangan yang jelas. Dengan cara ini, anda tidak berdagang dengan band secara membabi buta tetapi menggunakan band untuk mengukur apabila stok telah terlalu jauh.

Anda boleh berhujah bahawa anda tidak memerlukan band untuk melaksanakan strategi ini. Walau bagaimanapun, dengan mempunyai band, anda boleh mengesahkan bahawa keselamatan berada dalam tahap volatiliti yang rata atau rendah, dengan mengkaji rupa dan nuansa band.

Cara yang lebih mudah untuk mengatakan ini adalah bahawa band membantu mengesahkan bahawa stok terjebak dalam julat.

Jadi, bukannya cuba untuk menang besar, anda hanya memainkan julat dan mengumpul semua sen anda pada setiap ayunan harga saham.

 

Apa yang Harus Dilakukan Apabila Band Gagal Berfungsi?

Bahagian ini akan berasa seperti percikan air yang baik tepat di wajah anda.

Anda tidak fikir saya hanya akan melukis gambaran ini rahsia perdagangan, adakah anda?

Seperti apa-apa lagi di pasaran, tidak ada jaminan. Bollinger Bands boleh menjadi alat yang hebat untuk mengenal pasti ketidakstabilan dalam keselamatan, tetapi ia juga boleh membuktikan menjadi mimpi ngeri ketika datang kepada para pedagang newbie. Jangan melangkah ke hadapan, tapi saya akan menyentuh ini dari pengalaman peribadi saya sedikit kemudian dalam artikel ini.

Sama seperti isyarat dagangan yang lain, anda perlu keluar dari kedudukan anda tanpa syarat.

Tidak keluar dari perdagangan anda hampir dapat membuktikan bencana sebagai tiga strategi yang disebutkan di atas cuba untuk menangkap faedah-faedah dari kenaikan volatilitas.

Sebagai contoh, bayangkan anda pendek saham yang membalikkan kembali ke puncak dan mula menunggang band. Apa yang akan anda lakukan?

Biarkan saya membantu anda jika anda keliru – membunuh perdagangan!

Walaupun band melakukan pekerjaan yang baik untuk merangkum pergerakan harga, ia hanya memerlukan satu stok yang sangat tidak menentu untuk menunjukkan kepada anda bahawa band tidak lebih daripada cubaan gagal manusia untuk mengawal yang tidak terkawal.

Walaupun terdapat lebih banyak kandungan untuk anda makan, sila ingat satu perkara – anda mesti berhenti di tempat!

 

Strategi Yang Terbaik Berfungsi?

Ini adalah soalan yang jelas bagi sesiapa yang membaca artikel ini.

Ini adalah soalan yang sukar untuk dijawab. Saya tidak suka mengatakannya, tetapi itu adalah kebenaran yang jujur.

Bagi saya terdapat dua strategi yang berfungsi – 5 dan 6.

Sekarang, jangan ambil ini sebagai contoh di mana saya tidak dapat membuat keputusan.

5 dan 6 berfungsi dengan baik tetapi dalam dua jenis pasaran yang sangat berbeza.

Strategi 5 – Snap kembali ke band tengah, akan bekerja di pasaran yang sangat kuat. # 5 memberikan anda fleksibiliti melompat pada saham panas, sambil mengurangkan risiko anda ketika anda menunggu penarikan balik.

Saya telah menjadi peniaga peniaga selama bertahun-tahun dan biar saya memberitahu anda bahawa kebanyakan jerawat gagal. Tidak mengatakan bahawa penarikan semula tanpa masalah mereka sendiri, tetapi anda sekurang-kurangnya meminimumkan risiko anda dengan tidak membeli di bahagian atas.

Pergeseran gear ke strategi # 6 – Perdagangan Di dalam Band, pendekatan ini akan berfungsi dengan baik di pasaran sisi.

Pendekatan ini juga akan mempunyai peratusan yang tinggi.

Bagaimanakah saya tahu ia mempunyai peratusan yang tinggi?

Kerana anda tidak banyak bertanya dari pasaran dari segi pergerakan harga. Dari pengalaman peribadi saya meletakkan beribu-ribu dagangan, semakin banyak keuntungan yang anda cari di pasaran, semakin kecil kemungkinan anda akan menjadi benar.

Sekarang, sementara strategi 5 dan 6 berfungsi dengan baik untuk saya, apa yang mengatakan anda?

Oleh kerana dagangan adalah perjalanan peribadi, saya telah mencipta matriks strategi / profil ini untuk membantu anda mendedahkan yang akan menjadi yang terbaik untuk anda.

  1. Strategi # 1 Double Bottoms – ini adalah untuk juruteknik tulen. Pedagang yang akan mengimbas seluruh pasaran mencari persediaan tertentu. Ini memerlukan satu tan kesabaran untuk mengenal pasti persediaan, kerana anda benar-benar memerlukan bahagian bawah kedua untuk melanggar band untuk menghasilkan isyarat beli yang kuat.
  2. Strategi # 2 Pembalikan – memanggil semua pengambil risiko saya. Pendekatan ini hebat apabila anda mendapatkannya dengan betul, kerana pembalikan itu akan mencurahkan wang ke dalam akaun anda. Walau bagaimanapun, mendapatkan masalah yang salah, dan kesakitan sering boleh membuat anda lumpuh daripada mengambil sebarang tindakan. Anda mesti cepat pada jari kaki anda dan sanggup memotong pecundang tanpa berkelip.
  3. Strategi # 3 Menunggang Band – ini adalah untuk semua pemukul rumah saya di luar sana. Anda mesti mempunyai semata-mata untuk purata 20% hingga 30% nisbah menang kerana anda akan membuat semua wang anda bergerak besar. Itu mudah, bukan? Nah, saya telah mencuba sistem yang mempunyai peratusan menang yang rendah dan saya telah gagal setiap kali. Ini kerana saya seorang pecundang yang sakit. Oleh itu, saya tidak dapat mengendalikan salah yang jarang berlaku. Jadi, jika anda mahu mengambil tindakan yang kurang dan serius boleh mengatasi salah lapan daripada sepuluh kali, sistem ini akan menjadi sempurna untuk anda.
  4. Strategi # 4 The Squeeze – ini untuk saya adalah persediaan terbaik untuk para pedagang yang mahukan potensi keuntungan menunggang band tetapi dapat mengambil wang cepat sebagai hal-hal yang memihak kepada anda. Anda boleh mengambil salah satu daripada dua pendekatan dengan strategi memeras. Bagi peniaga yang berisiko, anda boleh melompat sebelum berehat dan menangkap semua keuntungan. Lebih pedagang konservatif boleh menunggu rehat dan kemudian mencari persediaan pullback ke arah trend utama.
  5. Strategi # 5 Memainkan Purata Bergerak – strategi ini adalah untuk semua peniaga penarik balik. Anda sedang mencari saham-saham yang bergerak dengan kuat dan kemudian mempunyai tindak balas kepada purata 20-masa bergerak. Persediaan ini berfungsi dengan baik ketika dagangan hari Nikkei dan biasanya berkembang sedikit setelah empat puluh lima minit ke dalam sesi.
  6. Strategi # 6 Perdagangan Julat – Saya fikir saya telah memuji yang cukup ini. Bagi saya, ia turun ke pasaran fakta mudah yang berjulat 80% masa. Jadi, jika anda memerlukan keseronokan, strategi ini akan membuatkan anda tidur. Anda mungkin ingin memberi tumpuan kepada # 2, # 3, atau # 4.

 

One thought on “Bollinger Bands Strategies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *